For mye fokus på vekt?

Hei, folkens jeg vet ikke om det er så mange som følge med på denn siden her som på min andre blogger. Jeg tenkte likevel å sende ut et innlegg å se om jeg fikk noen respons.

Hoppern for tynne eller passe?

Nå har FIS funnet ut at de vi ha slutt på tynne utdøver innen hopping igjen. Tom Hilde ligger under det som er grensen for BMI i følge FIS. I dag ligger grensen for å ha max legde på skien på 145% av utdøveren. I dag er det mange hopper som er under denne grensen og dermed er nødt til å kappe skien sine. Tom Hilde er 1.6 kilo unna å ha en BMI på 19 og ham klarer ikke å gå opp i vekt grunen er trolig at ham har stor forbrenning. En hopper som Johan Remen Evensen har inge problemer med å holde vekreglen da ham i følge VG har en BMI på runt 20. Jeg her ikke så veldig mye om hva som er er en fordel i hopping, men jeg tror at det viktigeste er at hoppern er sunne og føler seg vel med den vekten de har. Dette vil jeg uten at jeg skal si at jeg er ekpert på dette at de ståler ut en sunnhet og de fleste hoppern ståler ut sunnhet.  

For tynne, normal, for tykk?

Ja man en jo bli gal av mindre. I dag er det mye på fokus på omm du er for tykk. Du skal trene minst tre ganger for uken for å være sunn. Jeg innrømmer at jeg trener ikke for jeg klare ikke å holder på i legden, så per difinisjon skal jeg være overvektig. Men jeg klar ikke å gå ned i vet selv om jeg trener mye. For en stund siden var det meninge jeg skulle til en Fysoterapaut, men akuratt da ver det eksamne og jeg ville vente til etter eksamen å så ble det glem. Så jeg går med totalt dårlig samvittighet, for jeg liker ikke å spinne runt på en sykkel som vi ikke kommer noen sted. Jeg vil heller spinne runt på en sykel som faktisk går fremover å man får en opplevelse av at man forflytter seg. Men jeg er jo i følge dette feit med min vel 50 kg så er langt fra det som hopperne ligger på. Det vil si at vis jeg skal ligge på sammen BMI som Tom Hilde så må jeg ned sånn ca 2 kg. Det er noe jeg ikke klare, men hva skal en stakkea gjøre da? Har dere noen tips til en stakkar som meg. Jeg blir så lett lei av treningen.

Men for å si det som jeg føler er sant da, så føler jeg vel egentlig at den vekten jeg ligger på i dag er en ok vekt. Jeg har tidliger hatt spise problemer og synes at det var et helvete. Jeg har ogs vært på andre siden der jeg kanje har vært for tung. Men nå orker jeg mer og synes at livet er ok å leve vektmeseig sett. Men i dag er det alt for mye vektfokus og jeg tror ikke det er rett for de oppvoksende generassjon.

Dette innlegget ble publisert i Meg, Tom Hilde. Bokmerk permalenken.

3 svar til For mye fokus på vekt?

  1. Hvilke blogger følger du Se i sidefeltet til høyre , de og så noen til, som jeg ikke er sikker på om jeg leser fast, enda.

  2. Det er ikke noen mening bak at noen skal bli mobbet, og derfor kan jeg bruke mine erfaringer på å forhindre at andre barn skal få sine liv ødelagt som jeg fikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *